Ga naar Content

Agenten in rouw om politiehond Jimi: "Een fantastische boevenvanger"

Het was gisteren een zwarte dag voor de politie Noord-Holland, want politiehond Jimi is niet meer. De hond blies gisteren zijn laatste adem uit in het bijzijn van zijn begeleider. Hij stond bekend als een echte boevenvanger. 

Foto: Beeld: Politie Noord-Holland

Een 'harde werker en een fantastische boevenvanger'. Zo omschrijft de politie Jimi in een instagrampost gewijd aan zijn dood. Jimi was onderdeel van het politieteam Haarlem en omstreken, maar inmiddels niet meer aan het werk. Hij genoot van zijn 'pensioen' bij het gezin van zijn begeleider.

Twee jaar geleden ging het al niet zo goed met Jimi, valt te lezen in de post. Toch kwam hij er weer bovenop. De afgelopen twee jaar waren volgens zijn begeleider 'bonusjaren'.

Boevenvanger

Jimi stond bij zijn collega's bekend als een fantastische boevenvanger. Zo spoorde hij ooit een koperdief op, bracht een agressieve man onder controle en rekende twee vechtersbazen in.

In 2016 volgde Jimi politiehond Tyson op, die eind 2015 met pensioen ging. NH mocht destijds mee op training met Jimi en begeleider Anno. Bekijk hieronder de reportage: 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.