Ga naar Content
Noord-Holland

Politiehond en pepperspray ingezet om vechtersbazen Hoofddorp in te rekenen

24 juli 2017, 20.25 uur
Door: · Foto: Politie Haarlem

HOOFDDORP De politie in Hoofddorp heeft gisterenavond de handen vol gehad aan twee vechtersbazen. De mannen waren niet voor rede vatbaar en konden alleen met hulpmiddelen worden ingerekend.

Toen agenten op een melding van een vechtpartij in de Mary Zeldenruststraat afgingen, stonden daar meerdere mensen op straat te schreeuwen. 

Eén van de aanwezige mannen stond met een mes te zwaaien. Omdat de 48-jarige Hoofddorper geenszins van plan leek zijn wapen te laten vallen, gebruikte de politie pepperspray om hem in te rekenen. 

Jimi
In de tussentijd was een andere verdachte weggerend. Na een kleine zoekslag werd de man aangetroffen in een nabijgelegen tuin. Omdat hij niet reageerde op het verzoek zijn schuilplaats te verlaten, werd politiehond Jimi op hem afgestuurd.  

Daar was de verdachte wel vatbaar voor, al kon de 23-jarige Katwijker niet voorkomen dat Jimi zijn tanden in zijn huid plantte. Alvorens hij werd meegenomen naar het bureau, heeft hij zich in het ziekenhuis laten behandelen aan de bijtwond. 

Beide mannen zitten vast en worden verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.