Ga naar Content

Geplaagd Ajax heeft vier vraagtekens voor uitduel met FC Utrecht

Maurice Steijn weet nog niet of hij zondag in de uitwedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht een beroep kan doen op Steven Berghuis, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Devyne Rensch. "Dat zijn allemaal twijfelgevallen. We hopen dat ze zondag hersteld zijn", laat hij op de website van zijn club weten. Silvano Vos ontbreekt vanwege een schorsing.

Maurice Steijn - Foto: PRO SHOTS / Stefan Koops

Steijn heeft tijdens de interlandperiode naar eigen zeggen goede dingen gezien. "De interlandperiode was goed voor mij en de staf. We hebben met een kleine groep getraind, want het gros was weg. Ik heb veel wedstrijden van ons, FC Utrecht en van onze internationals bekeken. Daar heb ik mooie dingen gezien en dat is positief. Ze hebben allemaal veel minuten gemaakt."

FC Utrecht tegen Ajax is een duel tussen de nummer 18 en nummer 16 van de Eredivisie. Ajax is onder leiding van Steijn nog nooit zo slecht aan de competitie begonnen, met slechts 5 punten uit zes duels. Ook FC Utrecht beleeft de slechtste seizoensstart uit de clubhistorie, met 7 nederlagen in acht duels.

'Traditioneel lastig'

"FC Utrecht-uit is een mooie, maar traditioneel lastige wedstrijd", weet Steijn. "Zij hebben het zwaar, net als wij. Ik verwacht een pittig duel op het scherpst van de snede. Beide teams hebben een overwinning nodig."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn werkzaamheden bij Ajax tijdelijk neergelegd. De technisch manager heeft een burn-out en zit ziek thuis, zo bevestigt een woordvoerder van de club uit de hoofdstad.

Huntelaar verlengde in juni zijn contract tot medio 2027. Hij hield zich de afgelopen maanden voornamelijk bezig met Jong Ajax en de hoogste jeugdelftallen van de club uit Amsterdam. Hij had geen inspraak in de twaalf aankopen van de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Ontslag Mislintat

Na het ontslag van Mislintat nam Huntelaar enkele taken over van de Duitser. Dat werd voor de supporters van de huidige nummer 16 van de Eredivisie zichtbaar toen hij vlak voor het thuisduel met Feyenoord op het veld afscheid nam van de naar Arsenal vertrokken Jurriën Timber.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52