Ga naar Content
Amsterdam

Wéér ontploffing bij sportcentrum in Amsterdam, ook explosie in Diemen

20 oktober 2023, 12.30 uur · Aangepast 20 oktober 2023, 13.19 uur
Door: AT5 · Foto: AT5

Bij een sportcentrum aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam en bij een woning aan de Tjalk in Diemen zijn vannacht explosies geweest. Beide gebouwen zijn beschadigd door de knal. De politie doet onderzoek.

Bij het sportcentrum aan de Johan Huizingalaan ging het explosief om 03.20 uur af. Er vielen geen gewonden, maar een groot deel van de ruiten sneuvelden wel. Op 9 augustus ging er ook al een explosief af voor het pand en in 2020 werd het gebouw ook beschoten

Ook raak in Diemen

Het explosief voor de woning in Diemen ging ongeveer een uur later af. De ruiten en de deur van de portiek raakten daarbij flink beschadigd. Ook op hogergelegen etages sneuvelden wat ramen. Er raakte niemand gewond door de explosie. 

Tekst gaat door onder de foto's van de schade in Diemen

De Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) werd naar beide explosies opgeroepen om onderzoek te doen. De recherche onderzoekt de zaken nu verder. Getuigen die rond de tijdstippen iets hebben gehoord of gezien óf die meer weten over de explosies worden gevraagd om zich te melden. Ook aan omwonenden met een videodeurbel of dashcam vraagt de politie om de beelden te delen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]