Ga naar Content

Bloemencorso volgend jaar toch door centrum Heemstede, dankzij ondernemers en gemeente

De Stichting Bloemencorso heeft alsnog besloten de bonte stoet praalwagens in 2024 door het centrum van Heemstede te laten rijden. Daarmee is de ergste onrust in het dorp weg genomen, maar of het Bloemencorso in 2025 door de winkelstraat rijdt blijft nog wel onduidelijk.

Bloemencorso in Heemstede - Foto: NH / Saskia van Ooijen

De organisatie achter het Bloemencorso van de Bollenstreek vraagt namelijk extra geld van de gemeenten op de route. Het gaat om een bijdrage van 85 eurocent per inwoner. De gemeente Heemstede vond dat bedrag eerder veel te hoog, omdat er dan geen geld meer zou zijn voor andere evenementen. 

Na onderhandelingen is het bestuur van het Bloemencorso nu akkoord gegaan met een tijdelijke oplossing. Zowel de gemeente als ondernemers in het centrum betalen volgend jaar 5.000 euro extra, bovenop de bestaande subsidie. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het extraatje van het gemeentebestuur.

Financiële kopzorgen

Voor de jaren na 2024 blijven er financiële kopzorgen rond het corso. De vraag om die extra bijdrage per inwoner ligt namelijk nog steeds op tafel. Daarover komt het college later met een voorstel. 

De organisatie heeft ook de gemeente Haarlem - het jaarlijkse eindpunt van het Bloemencorso - om een extra bijdrage van 85 eurocent per inwoner gevraagd. De Haarlemse gemeenteraad buigt zich vanavond over het evenementenbeleid. Eerder waren politici hier al kritisch op de hoge subsidie voor het Bloemencorso in vergelijking met andere evenementen in  de stad. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]