Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

A9 weer open na drukke ochtendspits met ongeluk en kapotte vrachtwagen

18 oktober 2023, 07.12 uur · Aangepast 18 oktober 2023, 09.17 uur · Door Redactie

Door een ongeluk en een defecte vrachtwagen op de A9 is het een drukke ochtendspits in de provincie. Op de A9 richting Amstelveen was meer dan een uur vertraging en op de A22 richting Velsen staat het ook vast. De weg was rond 9.05 uur weer helemaal open. 

Foto ter illustratie - Foto: NH Nieuws

Tussen de afrit Beverwijk-Oost en Rottepolderplein op de A9 is vanmorgen vroeg een ongeluk gebeurd. Het eerste ongeluk gebeurde rond 6.25 uur ter hoogte van Haarlemmerliede. Rond 7.15 uur gaf Rijkswaterstaat een rijstrook extra vrij, waardoor de file ietwat afnam. 

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en hoe het met de bestuurder is, is nog niet bekend. 

Tekst gaat door onder X

Verderop op de A9 richting Velsen bij knooppunt Velsen is een defecte vrachtwagen gestrand. "Er is maar een rijstrook open", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Verkeer rond 8.30 uur. De vertraging is opgelopen tot meer dan een uur. Rond 9.05 uur liet Rijkswaterstaat op X weten dat de weg weer open is. De file lost daardoor op. 

Dit zorgt ook voor vertraging op A22 tussen Beverwijk en Velsen. De vertraging loopt hier volgens Rijkswaterstaat op tot meer dan 45 minuten. Rond 9.00 uur nam ook hier de vertraging af.