Ga naar Content

Man die 75-jarige Enkhuizer tegen het hoofd trapte blijf langer in voorarrest

Amsterdammer Quinten H. (24) blijft langer in voorarrest voor het mishandelen van een 75-jarige inwoner van Enkhuizen. Dat heeft de rechter besloten na een tussentijdse zitting. H. zou het slachtoffer bewusteloos hebben geslagen en daarna tegen het hoofd hebben getrapt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Foto: WEEFF/Ramon Besseling

Zowel H. zelf als zijn advocaat Sicco Wester deden gisteren verwoede pogingen om te voorkomen dat de verdachte langer moest vastzitten. Na lange tijd was het hem namelijk juist gelukt een zorgwoning te krijgen, waarbij hij ook begeleid zou worden. Een langer voorarrest zou betekenen dat zijn plek wordt vergeven en hij dakloos wordt.

De officier van justitie liet gisteren al weten niks te voelen voor een voorlopige vrijlating gezien de ernst van de mishandeling. "Als je de foto’s van de man zou zien, snap je niet dat dit verweer door de advocaat wordt gevoerd."

Afdruk van schoen stond in het gezicht

Volgens het Openbaar Ministerie startte het geweld op 17 juni van dit jaar vanuit het niets. Het slachtoffer werd op de Van Bleiswijk bewusteloos geslagen. "Daarna werd hij zo hard geschopt dat het profiel van de schoen op zijn gezicht te zien was. Het is zinloos, fors geweld waarbij een bejaarde man het moest ontgelden."

Ook de rechter ziet dus voldoende bezwaren om Quinten H. in ieder geval nog drie maanden vast te houden. De zaak gaat op 11 december verder met opnieuw een tussentijdse zitting. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]