Ga naar Content

Zien: afzwaaiende speaker Jan in het zonnetje gezet tijdens 50e Ronde van Assendelft 

De vijftigste Ronde van Assendelft was een bijzondere voor Jan Burger. De speaker – of liever gezegd microfonist – neemt na tientallen jaren afscheid en werd tijdens het evenement gehuldigd. De ronde is een echt dorpsfeest en is er als laatste van het seizoen eentje waar alle deelnemende wielrenners naar uitkijken. 

Afzwaaiende speaker Jan in het zonnetje gezet tijdens 50e Ronde van Assendelft  - NH Nieuws

Herman Sterken, oud-juryvoorzitter van wielerbond KNWU, zette Jan voor de race van de mannen in het zonnetje. "Ik ken Jan al meer dan 25 jaar. Ik bezoek veel criteriums en Jan is heel vaak speaker. Hij heeft een zilveren speld gekregen van de KNWU en dat is echt een hele eer. Zo zag hij dat ook."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NH Nieuws

Jan deed ook jarenlang verslag voor NH, destijds nog RTV NH. "Het was een lokale Theo Koomen", spreekt chef sport van NH Sport, Edward Dekker, vol lof. "Hij kon zo mooi vertellen, soms dingen een beetje aandikken. Het meest legendarische wat ik me kan herinneren dat hij live verslag deed van de finish van een race, maar je kon duidelijk de bel horen die aangaf dat ze nog een ronde moesten. Hij finishte iets te vroeg." 

"Als ik bij een koers mijn auto parkeer en ik hoor zijn stemgeluid, dan is mijn middag al goed", zegt Sterken. "Hij kent de koers, hij kent de renners en hij is bereid die kennis te delen. Daarnaast weet hij de renners te raken, zij vonden het altijd heel plezierig als hij verslag deed."

Bekijk hierboven een sfeerverslag van de dag.

Foto: NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]