Ga naar Content

Man met pistool, softdrugs en vier telefoons aangehouden op Schiphol Plaza

Een pistool, softdrugs en vier telefoons: deze spullen droeg een man vannacht bij zich, terwijl hij over Schiphol Plaza liep. De Koninklijke Marechaussee ontdekte dit, nadat ze hem fouilleerde.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol - Foto: Koninklijke Marechaussee

Twee mannen liepen rond 2.00 uur vannacht op Schiphol Plaza. Ze vertoonden 'verdacht gedrag'. De marechaussee besloot ze aan te spreken en vervolgens te fouilleren. "Er kwamen vier telefoons, softdrugs en een pistool tevoorschijn", vertelt de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee aan NH. "Daarin zaten kogels."

Pistool

Beide mannen zijn aangehouden, maar één van hen is inmiddels vrijgelaten. "We hadden geen reden meer om de man zonder pistool vast te houden", vertelt de woordvoerder. "De man die het pistool bij zich droeg, zit nog wel vast." Naar hem wordt nog onderzoek gedaan.

"Er mogen geen wapens op Schiphol zijn", benadrukt de woordvoerder. Desondanks komt dit regelmatig voor. Zo liep er afgelopen weekend ook een 15-jarige jongen met een pistool op Schiphol Plaza. In dat wapen zaten, in tegenstelling tot het pistool van de man, geen kogels.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook