Ga naar Content

Bedreigingen en mishandelingen rond skatebaan: Seniorenpartij Alkmaar is het zat

SeniorenPartij Alkmaar vraagt het college de overlast rond de skatebaan in Daalmeer aan te pakken. Volgens de fractie zijn omwonenden geïntimideerd, bedreigd en mishandeld. Ook zouden daar regelmatig drugsdealers rondhangen. "Dit heeft een enorme impact op de buurt en het gevoel van onveiligheid is groot."

Foto: Alkmaar Centraal

“Het blijkt dat er verschillende aangiftes zijn gedaan door slachtoffers, dat er zelfs een veroordeling is geweest, maar dat de overlast nog steeds aanhoudt", aldus SPA-fractievoorzitter Sasja Spek over de klachten rond de skatebaan aan het Klaas Bootpad. Zij vraagt het college van B&W wat er concreet wordt gedaan om de veiligheid te verbeteren, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

De inrichting en onvoldoende onderhoud maken de situatie er volgens Spek niet bepaald beter op. "Het valt op dat de omgeving bij de skatebaan vies is, geen prullenbak, geen waterkraan, geen openbaar toilet, geen cameratoezicht, geen open plek”, verklaart ze.

“Het groen wordt ook niet goed gesnoeid, waardoor er geen goed zicht is op deze plek. Er zijn geen bankjes waar ouders op kunnen zitten om toezicht te houden."

Toezicht en fouilleren

Om overlast van hangjeugd en drugsdealers tegen te gaan, heeft Spek vanuit het coalitieprogramma een aantal suggesties gedaan: extra (camera-) toezicht en preventief fouilleren. "Is dat op korte termijn mogelijk om te realiseren? Zodat ouders, jongeren en opa’s en oma’s weer lekker naar buiten kunnen zonder te vrezen voor bovenstaande intimidaties en bedreigingen?"

Lees ook