Ga naar Content

Yorick van Norden krijgt van kringloopwinkel unieke Gibson-gitaar in ruil voor optreden

Alsof ze een schat in handen hadden, maar niet wisten hoe het open te maken. Zo voelde Andre Mostermans van kringloopwinkel Zolder 023 zich toen hij een gitaar in handen kreeg. Hij wist dat het een bijzonder instrument was, maar zo uniek? Dat had hij niet durven dromen.

Yorick van Norden krijgt bijzondere gitaar - NH Nieuws

Andre werkt op muziek- en boekenafdeling van Zolder 023. Wel vaker heeft hij bijzondere platen of instrumenten in ontvangst genomen die hij soms achterhield voor vaste klant en Haarlemse singersongwriter Yorick van Norden. 

"Ik heb Yorick van Norden hier wel eens ontmoet en vind hem een ontzettend goede muzikant. Eerder heb ik hem een orgeltje verkocht dat hij graag wilde. Toen ik deze gitaar onder ogen kreeg, dacht ik: daar moet Yorick eens naar kijken."

Unieke Gibson 

De volgende keer dat de muzikant in de winkel was, kreeg hij de gitaar te zien en hij was zeer verrast. "Ik wilde dit type, van Gibson, al heel graag hebben, maar ja... geld enzo. Toen bedacht Andre dat ik de gitaar kon krijgen in ruil voor een optreden. Dat vond ik een goed idee."

Er zijn meer dan honderd mensen op het optreden af gekomen. Een van hen is Huib Moerkerk. "Ik hou heel erg van de muziek van Yorick. Toen ik hoorde dat hij hier ging optreden, wilde ik er graag bij zijn. Ik loop zelf ook wel eens rond hier, maar heb nog nooit zo iets bijzonders gevonden. Wie weet de volgende keer."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]