Ga naar Content
West-Friesland

Thom ziet grote droom in vervulling gaan met nieuw Grootebroeks festival

22 september 2023, 06.09 uur
Door: Desi Bootsman · Foto: WEEFF

Aan de Raadhuislaan in Grootebroek vindt vandaag de eerste editie plaats van een nieuw festival. Met 'Grootebroek Gaat Los' ziet organisator Thom Nieuweboer een jarenlange wens in vervulling gaan. Op het podium zijn dit weekend onder andere optredens van de West-Friese band Oôs Joôs, en nationale artiesten als Wolter Kroes en de 3J's.

Op het veld aan de Raadhuislaan werden eerder evenementen als Forever Young en Kermis Grooteboek gehouden. Maar deze kunnen door verschillende omstandigheden niet meer doorgaan, waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuw feest op het dorp.

Thom Nieuweboer uit Wervershoof en Frank Rood, de voormalige organisator van Forever Young, besluiten daarom hun krachten te bundelen. "Zelf een evenement op poten zetten stond ook op mijn bucketlist," vertelt Nieuweboer enthousiast. Daarom was hij blij toen Rood belde, of hij zin had om samen een evenement te organiseren.

Dankzij het uitgebreide netwerk van de twee organisatoren was het eenvoudig om het programma te vullen. "Op vrijdag kiezen we voor lokaal talent". Vanavond staan onder andere Oôs Joôs, Dou Grend ünd Von Velsen & De Nozem, en coverband Ironic Maiden op de line-up. "En op zaterdag zullen ook bekende artiesten zoals de 3J's en Mooi Wark optreden." Deze dag was dan ook snel uitverkocht.

Tekst gaat verder onder de video.

Op het veld naast handbalvereniging Excelsior zijn de contouren van het nieuwe festival al goed zichtbaar. "De tent, foodtrucks, kluisjes en kassa's staan al op hun plek", vertelde Nieuweboer afgelopen woensdag. Ook zijn er een aantal vrijwilligers bezig geweest met de laatste hand-en-spandiensten.

De puntjes worden op de i gezet om Grootebroek dit weekend 'los te laten gaan'. De poorten van het festival gaan vanmiddag om 17.30 uur open, en DJ Jesper uit Bovenkarspel zal de eerste bezoekers verwelkomen. Wat betreft het weer maakt organisator Thom Nieuweboer zich geen zorgen. "We hebben een vloer op het terrein gelegd, dus 'blubberpoten' krijg je niet", lacht hij.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]