Ga naar Content
West-Friesland

Kermis Grootebroek succesvol genoeg voor oprichten eigen stichting

18 augustus 2019, 09.00 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Koen Slagter

De afgelopen drie jaar werd de Grootebroeker kermis onder de hoede van Stichting Forever Young georganiseerd. Maar vanaf dit jaar is de Stichting Kermis Grootebroek geboren en opereren ze zelfstandig. "Of we op handen worden gedragen door de mensen in Grootebroek? Nou, we doen het redelijk anoniem hoor", aldus Koen.

Want op handen gedragen worden, zou niet eens zo gek zijn. Koen en zijn compagnons zijn er namelijk hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat er überhaupt nog een kermis is in Grootebroek. En ze doen het allemaal vrijwillig. "We zijn met zijn vijven en organiseren het samen. We steken er dus inderdaad veel vrije tijd in, maar dat doen we graag", vertelt hij. 

Lees ook: Grootste kermis van Noord-Holland wordt opgebouwd: "Het is altijd passen en meten"

Sinds er geen kroeg meer is in Grootebroek, leek de kermis ook ten dode opgeschreven. Koen sprong voor het dorp in de bres en sloot zich aan bij Stichting Forever Young om toch nog een kermis naar het dorp te krijgen. Na drie jaar is het nu tijd voor een eigen stichting. "Dan kunnen zij zich ook weer focussen op andere dingen en wij ons voor de volle honderd procent focussen op de kermis", zegt Koen. 

Na drie jaar een succesvolle kermis te hebben gedraaid, voelden ze aan dat er genoeg vertrouwen was om het nu zelf te gaan doen. Dit jaar organiseert de stichting de kermis in Grootebroek op een evenemententerrein aan de Raadhuislaan in het weekend van 20 tot en met 22 september. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!