Ga naar Content

Beverwijkers sturen vrachtwagen vol hulpgoederen naar Marokko

Het is Mohamed Loukili gelukt. Een vrachtwagen die tot de nok toe is volgeladen met hulpgoederen, vertrekt vandaag naar Marokko. De spullen zijn bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving. In een loods bij Schiphol werden alle ingezamelde lakens, dekens, kussens, rollators, babyvoeding en luiers in de truck geladen.  

De moskee in Beverwijk was het kloppend hart van de inzameling. Loukili coördineerde de actie en heeft veel hulp gehad. Hij noemt het "hartverwarmend hoe iedereen wilde helpen, vanuit Beverwijk en ver daar buiten."

Belangeloos

Een transportbedrijf uit Beverwijk stelde gratis een vrachtwagen ter beschikking. De chauffeur verwacht maandag aan te komen in Rabat in Marokko.

Loukili heeft er alle vertrouwen in dat de spullen op de goede plek terecht komen. "We staan met de mensen daar in contact en weten daarom precies wat er nodig is om te helpen. Het is prachtig om te zien hoe iedereen gelijk klaarstond en belangeloos heeft meegeholpen. Binnen twee dagen hebben we al deze spullen ingezameld. Hartverwarmend." 

Welke spullen IJmonders zoal doneerden zie je in bovenstaande video.

Lees ook