Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Ook onrust bij Ajax-opponent Marseille: trainer stapt dag voor wedstrijd op

20 september 2023, 15.19 uur · Aangepast 20 september 2023, 16.12 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Onrust bij Ajax, maar dat geldt ook zeker bij de Europese tegenstander van de Amsterdammers Olympique Marseille. De Franse topclub ziet een dag voor de wedstrijd zijn coach Marcelino vertrekken. De Spaanse oefenmeester stond slechts zeven wedstrijden aan het roer bij de Fransen.

Marseille ontslaat coach Marcelino - Foto: PRO SHOTS / Panoramic

Marcelino zou zijn conclusies hebben getrokken na de bedreigingen van boze supporters aan het adres van voorzitter Pablo Longoria van Olympique Marseille. Naast de trainer stapt ook de voltallige technische staf op bij de huidige nummer drie van Frankrijk. Clubicoon Jean-Pierre Papin en oud-speler Jacques Abardonado zitten nu donderdagavond in de Johan Cruijff Arena op de bank.

Ook afgelopen zondag liep het compleet uit de hand na het 0-0 gelijkspel tussen Olympique Marseille en Toulouse. De ultras van Marseille zochten na afloop de confrontatie met de spelers. Ook tijdens de wedstrijd liet de fanatieke Franse aanhang hun onvrede al blijken. "Maak je shirt nat of ga weg", klonk het vanaf de tribunes in het Stade Vélodrome. 

Tekst loopt door onder de tweet.

Met twee overwinningen en drie gelijke spelen in de competitie en de uitschakeling door Panathinaikos in de voorronde van de Champions League komt Marcelino op zeven officiële wedstrijd voor Olympique Marseille. Daarmee is hij de kortst zittende trainer in de Zuid-Franse stad van deze eeuw.

Eerder werd al duidelijk dat het bestuur van Marseille niet in het vliegtuig zal stappen naar Amsterdam, naar aanleiding van de bedreigingen van supporters aan hun adres. Eigenaar Frank McCourt heeft voorzitter Longoria en zijn directie verzocht om niet meteen op te stappen en tijdens een periode van reflectie na te denken over hun toekomst.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52