Ga naar Content

Nieuw seizoen, nieuwe klasse: Rugbyclub Hilversum toont veerkracht ondanks tegenslagen

Recordkampioen RC Hilversum heeft er vrijwillig voor gekozen om dit seizoen in de tweede klasse uit te komen. "De sponsorgelden liepen terug. Wij hebben gelukkig een reserve, maar die is niet diep genoeg om een team te financieren. Daarop hebben wij besloten om in de tweede klasse uit te komen", vertelt Hilversum-voorzitter Raymond van Diessen.

Recordkampioen RC Hilversum begint seizoen vrijwillig in de tweede klasse - NH Nieuws

Zonder buitenlandse spelers begon RC Hilversum afgelopen zondag aan de competitie. Onder aanvoering van speler en coach Mike Barten versloeg RC Hilversum het tweede van Castricum met 35-12. "Er is veel gebeurd bij onze club. Dat wij dan zo mogen winnen dat is wel kicken", vertelt Joost Besamusca na afloop.

"Ik speel hier al sinds mijn vierde en het gaat mij aan mijn hart als het niet goed gaat met de club"

RC Hilversum-speler Mike Barten

Zwaar weer

RC Hilversum doet dus een behoorlijke stap terug. Clubmensen Raymond van Diessen en Mike Barten zagen dit ook en zetten de schouders eronder. "Ik speel hier al sinds mijn vierde en het gaat mij aan mijn hart als het niet goed gaat met de club", vertelt Barten. De speler van Hilversum hoopt dat er volgend jaar weer spelers terugkeren die de club dit jaar hebben verlaten. "Ik ben een clublid in hart en nieren en loop al meer dan 55 jaar rond. Dat clubje gaat mij aan mijn hart samen met de cultuur en samenhorigheid", vult Van Diessen aan.

"Dat was niet gebeurd als wij niet wat pro-actiever waren geweest om onze sponsorgroep uit te breiden"

RC Hilversum-voorzitter Raymond van Diessen

Voorbijgestreefd

De 19-voudig landskampioen is inmiddels voorbijgestreefd door clubs zoals RFC Haarlem, RC Eemland en 't Gooi. "Dat was niet gebeurd als wij niet wat pro-actiever waren geweest om onze sponsorgroep uit te breiden. Daar hebben wij lang succes van gehad en dan slaap je een beetje in. Zo word je voorbijgelopen door teams die ook bezig zijn zich te professionaliseren. Daar hebben wij een slag gemist", zegt Van Diessen eerlijk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52