Ga naar Content

Toch geen herfst? Komend weekend stijgen de temperaturen weer

De heerlijke nazomer is voorlopig nog niet afgelopen. Het leek erop dat de herfst definitief zijn intrede zou doen deze week, maar dat blijkt niet zo te zijn. Volgend weekend wordt het zelfs heerlijk zomerweer, vertelt NH-weerman Jan Visser op NH Radio.

Foto: Sjef Kenniphaas

Regen en onweer komen nog wel steeds onze kant op, vertelt Visser. "Komende nacht zijn er regen en onweersbuien actief. Morgenochtend trekken de buien weer weg. Het is eerst nog bewolkt, maar in de middag klaart het flink op."

Stevige wind

De temperaturen zijn alleen wel een stuk lager, zo rond de 18 graden. "Maar dus wel zon. En de wind gaat de komende nacht flink toenemen. Boven het land tot matig en aan de kust en IJsselmeer tot vrij krachtig." Op woensdagochtend neemt de windkracht dus wel weer af. 

De rest van de week is het weer rustig volgens Visser. De temperaturen liggen in Noord-Holland rond de 20 graden en de zon breekt regelmatig door. In de nacht wordt het wel flink kouder, met op sommige plekken temperaturen van 8 of 9 graden.

Komend weekend

Precies op tijd voor het weekend gaan de temperaturen weer stijgen. "Vrijdag komt het kwik rond de 23, 24 graden uit. Zaterdag en zondag kan het zomaar weer rond de 25 graden worden. Pas daarna lijkt de herfst pas weer door te zetten met meer wisselvalligheid, meer regen en lagere temperaturen."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.