Ga naar Content

Pirates pakt voorsprong in play-offs tegen HCAW na spectaculaire overwinning

De honkballers van Amsterdam Pirates zijn op voorsprong gekomen in de play-offs tegen HCAW. Door een spectaculaire 5-4 winst op HCAW staat het nu 2-1 in de best-of-five serie.

De derde wedstrijd tussen HCAW en Amsterdam Pirates met Pim Vijfvinkel op de heuvel - Foto: NH Sport / Thomas Brood

In de Rob Hoffman Vallei kwam Amsterdam in de derde inning op een 3-0 voorsprong. De regerend landskampioen kwam in deze zeven inning op gelijke hoogte en na negen innings stond het 4-4. In de elfde inning wist Amsterdam-speler Jules Cremer over de thuisplaat te komen. In de gelijkmakende slagbeurt wist HCAW niet te scoren en zo won Amsterdam met 5-4 van de Bussumers.

"Wij hebben tot het einde gevochten en dat maakt mij heel erg trots"

Amsterdam-coach Mervin Gario

"Wij staan met de rug tegen de muur en moeten twee keer winnen", reageerde HCAW-coach Danny Rombley na afloop. De kans lijkt klein dat Rombley dan kan beschikken over pitcher Lars Huijer. "Hij is geblesseerd. Wij moeten het van dag tot dag bekijken. Ik weet niet of hij volgende week kan gooien."

Tekst loopt door onder video.

HCAW-coach Danny Rombley na verlies tegen Amsterdam: "Wij staan met de rug tegen de muur - NH Nieuws

"Wij hebben tot het einde gevochten en dat maakt mij heel erg trots", zei een emotionele Mervin Gario na afloop. De coach van de Amsterdammers beseft dat de serie nog lang niet gespeeld is. "Wij gaan zaterdag gewoon honkbal spelen. Natuurlijk willen wij winnen, maar wij moeten ervoor knokken."

Tekst loopt door onder video.

Amsterdam-coach Mervin Gario na de winst op HCAW: "Wij hebben tot het einde gevochten" - NH Nieuws

Aanstaande zaterdag staat de vierde wedstrijd in Amsterdam op het programma.

Lees ook