Ga naar Content

Wéér puntenverlies Ajax: Amsterdammers spelen gelijk tegen Fortuna Sittard

Ajax loopt weer tegen puntenverlies aan. De Amsterdammers kwamen op bezoek bij Fortuna Sittard niet verder dan 0-0. Eerder bleef het 2-2 tegen Excelsior. 

Fortuna - Ajax - Foto: Pro Shots / Johan Manders

In vergelijking met de verloren wedstrijd tegen Ludogorets stonden vier nieuwelingen in de basis bij Ajax. Josip Sutalo, Gaston Avila, Georges Mikautadze en Kristian Hlynsson hun basisdebuut. De Amsterdammers begonnen niet scherp in Sittard. Fortuna kreeg een strafschop na een overtreding van Devyne Rensch op Tijjani Noslin. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en schoot hoog over.

Na de slordige openingsfase kroop Ajax steeds meer uit de schulp. Zo probeerden Brian Brobbey, Benjamin Tahirovic en Hlynsson het een paar keer van afstand, al leverde dat weinig echt gevaar op. De Amsterdammers leken vlak voor rust tóch op voorsprong te komen via Brobbey. De spits ontsnapte aan de verdediging van Fortuna door een dieptepass en schoot raak. Hij deed dat uit buitenspelpositie, waardoor het 0-0 bleef.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Avila kreeg na de rust de eerste kans voor de Amsterdammers. De Argentijn stond vrij in het strafschopgebied, alleen krulde hij zijn inzet naast het doel van Fortuna. Noslin creëerde dé kans op 1-0. De aanvaller dribbelde door de verdediging en schoot vol op doelman Jay Gorter. 

Tahirovic speelde zich vrij en kon hard uithalen. De Bosnische middenvelder schoot echter op vol op Ivor Pandur. Fortuna was in de slotfase meermaals gevaarlijk en het was vooral aan Gorter te danken, dat het 0-0 bleef. Daardoor speelde Ajax voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd in de eredivisie op rij gelijk. 

Opstelling Ajax: Gorter, Rensch (Gaaei/62), Sutalo, Hato, Avila; Van den Boomen, Tahirovic (Taylor/72), Mikautadze; Hlynsson, Brobbey (Akpom/62), Borges (Godts/72)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52