Start van hoofdcontent

Hensbroek

nl

Toch niet gratis bonen plukken in Hensbroek, bioboer Rein vindt op 't nippertje opkoper

1 september 2023, 15.32 uur · Aangepast 16.23 uur · Door Ramon Besseling

De plukactie, waarbij men gratis en onbeperkt sperziebonen kan plukken op de akkers van bioboer Reindert Kuiper uit Hensbroek, gaat niet door. Vanwege de overweldigende aandacht die gisteren losbarstte, heeft hij een nieuwe conservenfabriek gevonden die zijn eerder afgekeurde voorraad gaat opkopen. "Ze zien er genoeg brood in."

Foto: Akkerbouwer Reindert Kuiper bij zijn biologische sperzieboontjes - Foto: Reindert Kuiper

Na berichtgeving van NH/WEEFF over de afgekeurde sperziebonen bij bioboer Reindert Kuiper uit Hensbroek, stroomden de reacties op sociale media binnen. Ook de landelijke media ging ermee aan de haal.

"We zijn platgebeld door de media en mensen die langs wilden komen om bij ons sperziebonen te plukken", vertelt hij. "Door alle aandacht heeft mijn tussenpersoon een nieuwe conservenfabriek gevonden, die bereid is om mijn voorraad sperziebonen op te kopen. Hij heeft zijn werk goed kunnen doen."

Door het opkopen van zijn bonen, gaat de geplande plukactie niet meer door. Hij riep op om zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur bij hem langs te komen. "Voor iedereen die morgen van plan was om langs te komen, die hoeven dus niet meer naar Hensbroek te rijden", lacht hij.

Verwerkt in hamburgers

De gevonden conservenfabriek denkt een goede bestemming te hebben gevonden voor zijn sperziebonen. "Ze willen de sperziebonen onder meer gaan gebruiken voor gebroken boontjes, en bijvoorbeeld in hamburgers. Met een machine kunnen ze de slechte sperziebonen er gemakkelijk uithalen. Ze zien er genoeg brood in om ze af te nemen."

Daarbij heeft hij een goede prijs afgesproken. "We waren eerst teleurgesteld dat de bonen niet werden afgenomen, maar ik ben blij dat we voor alle partijen een mooie oplossing hebben gevonden."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]