Ga naar Content

Met benevelde blik een balletje in een beker mikken: beerpongen op Abbekerkse kermis

Weet je tegenstander het balletje in één van jouw met bier gevulde bekers te gooien, moet deze door jouzelf danwel door je teamgenoot opgedronken worden. Het zijn spelregels waarbij, zeker als het toernooi al wat verder gevorderd is, het steeds lastiger wordt om nuchter te blijven. En dat terwijl het toch echt op werpskills en scherpte aankomt bij het jaarlijkse beerpong-toernooi op de Abbekerkse kermis. Niet heel verrassend misschien dat het juist aan die scherpte enigszins ontbrak bij de vooral jongere deelnemers. 

Tweëenzestig duo's deden mee aan het beerpongtoernooi dat jaarlijks op de Abbekerkse kermis wordt gehouden - NH Nieuws

Met een stuit of in een keer met een boogje. Hoe je het precies voor elkaar krijgt, maakt niet zoveel uit, als het balletje maar in één van de bekers van de tegenstander terecht komt. "Met een strakke boog, in één keer naar de overkant gooien", zo licht een deelnemende jongedame haar tactiek toe. "En zelfverzekerd overkomen, een beetje imponeren." Bij een voltreffer dient de beker in één keer achterover te worden gegooid waarna de beker van tafel verdwijnt. Wie het eerst zijn tien bekers kwijt is, heeft verloren. 

"Ruim zestig teams doen mee. Voor een dorp als Abbekerk hartstikke mooi"

Xander de Beurs, organisator beerpong-toernooi

Het beerpongtoernooi is inmiddels een vast onderdeel geworden van de jaarlijkse vier dagen durende Abbekerkse kermis. "We zijn er zeven jaar geleden mee begonnen", aldus organisator Xander de Beurs. "Toen deden er zo'n dertig teams mee. Dit jaar doen er ruim zestig teams mee. Voor een dorp als Abbekerk is dat natuurlijk hartstikke mooi."

Blijven presteren onder moeilijke omstandigheden

Terwijl een dj zorgt voor wat passende achtergrondmuziek doen de, met name jongere deelnemers een dappere poging dat pingpongballetje te krijgen waar ze 'm willen hebben. Maar zeker naarmate het toernooi vordert en de nog overblijvende teams meer en meer gerstennat te verwerken krijgen, gaan de werpskills er niet bepaald op vooruit. "Sommigen worden opeens heel goed, sommigen steeds slechter", aldus een glimlachtende organisator Xander. "Meestal hebben de twee finalisten 'm aardig zitten. Maar daarom niet minder leuk."

Lees ook