Ga naar Content

VOC pakt opnieuw de NH Cup, Amsterdammers verslaan SEW

VOC heeft niet geheel verrassend de NH Cup gewonnen. De handbalsters versloegen SEW na een moeizame eerste helft met 29-23. Een mooie opsteker voor de landskampioen, die zich zaterdag verslikte in Venlo. Tot nu toe won VOC ook alle voorgaande edities. 

Blijdschap bij VOC na winst NH Cup - NH Nieuws

VOC had zaterdag een vervelende dag, want het verloor kansloos van Venlo (30-16) in de finale om de Supercup. Het chagrijnige gevoel kon ongedaan gemaakt worden door het winnen van de NH Cup, een zekerheidje de laatste jaren.

Verloop

Het begin van de finale was echter voor SEW. De West-Friezen kwamen snel op 3-0, maar VOC bracht de stand weer gelijk. Het bleef gelijkopgaand tot SEW een klein gaatje sloeg: 11-7. De ruststand van 15-13 was dan ook een logisch gevolg. Na de rust bleven de Amsterdammers in het kielzog van SEW en kwam het zelfs op gelijke hoogte (18-18). Via Daphne Luchies nam de leiding en die werd niet meer weggeven door het team van Rachel de Haze (29-23). 

Tekst loopt door onder de video.

VOC-trainer Rachel de Haze heeft bewondering voor haar team na winst NH Cup - NH Nieuws

Bewondering

Na afloop gaf De Haze aan dat ze bewondering voor haar ploeg had. "Gister in de Supercup was wel echt een afstraffing en als je het zo een dag later kan omzetten. Nu zag ik wel dat ze aan het vechten waren." Volgende week begint de competitie voor VOC. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij Velo in Wateringen.

Ook volgend weekend start de competitie voor SEW. De nummer drie van vorig seizoen begint ook met een uitwedstrijd. In het Twentse Deurningen tegen DSVD. Een realistische SEW-trainer Michael Vijverberg verwacht dat de strijd om de titel ook dit seizoen weer zal gaan tussen VOC en Venlo. "Wij hebben een doelstelling voor de lange termijn en willen over twee à drie jaar pieken. Op dit moment is VOC verder, maar ik hoop wel dat we er tussen kunnen komen."

SEW-trainer Michael Vijverberg miste gretigheid in de tweede helft - NH Nieuws

Lees ook