Ga naar Content

Wie is Ajax' aanstaande Argentijnse aanwinst Gaston Avila?

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Gaston Avila bij Ajax zal worden gepresenteerd. FC Antwerp-trainer Mark van Bommel bevestigt het aanstaande vertrek van de linksback. Met de Belgische tv-host Dave Peters sprak NH over de toekomstige aanwinst van Ajax. Wie is deze Argentijnse voetballer? 

Dave Peters (l) en Gaston Avila (r) - Foto: Orange Pictures / Pro Shots

"Hij heeft hier indruk gemaakt. Een kleurrijk iemand in onze competitie die opvalt met inzet. Het is een blok graniet met een mooie pegel in de benen", vertelt Peters.

De voetballer kwam vorig jaar voor zo'n vier miljoen euro naar België en wordt nu voor zo'n 12 miljoen euro aan Ajax verkocht. "FC Antwerp is geen Manchester City. Het is een kwestie van opleiden, goed inkopen en voor een mooie prijs verkopen. FC Antwerp zit nog niet op het niveau dat ze kunnen zeggen wij willen een speler per se behouden."

Avila gaat op de linksback-positie spelen. Voor Ajax een belangrijke versterking, want trainer Maurice Steijn vertelde zaterdag na het gelijkspel tegen Excelsior (2-2) dat hij niet tevreden is over linksbacks Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal. 

"Een type speler dat door de Amsterdamse fans in de armen gesloten kan worden. Het is een mooi figuur"

Tv-host Dave Peters

Avila was net begonnen aan zijn tweede seizoen bij de ploeg van trainer Mark van Bommel. Daarvoor speelde hij in Argentinië bij Boca Juniors en Rosario. Peeters vertelt dat hij vorig jaar eigenlijk voor het tweede team was gehaald, maar dat hij zich heel erg goed ontwikkelde en bij het eerste aansloot. "Een type speler dat door de Amsterdamse fans in de armen gesloten kan worden. Het is een mooi figuur."

Bij FC Antwerp balen ze wel van het plotse vertrek van de Argentijn. Dinsdag speelt FC Antwerp het belangrijke duel in de voorronde van de Champions League tegen AEK Athene. De Belgen moeten nu plots op zoek naar een alternatief. 

Driftkikker?

Argentijnse voetballers krijgen in Nederland vaak het etiket van opgeplakt van wilde, ietwat opgewonden voetballers. Peeters spreekt dat tegen. "Die reputatie heeft hij wel een beetje, want hij kan potig de duels ingaan. Toch is dat perceptie. Hij heeft vorig jaar 22 duels gespeeld voor FC Antwerp en slechts één keer een gele kaart gepakt."

 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52