Ga naar Content

Van zolder naar expositie: unieke blik op 'verborgen' collectie autosport-fotograaf

Er is in Zandvoort geen ontkomen aan. De Grand Prix Formule 1 kondigt zich aan. Onder andere een selfiespot op de boulevard vestigt de aandacht op het autosport-feest dat volgende week losbarst. Er is daarbij extra veel aandacht voor het verleden. Het circuit van Zandvoort viert namelijk een jubileum. De baan in de duinen bestaat 75 jaar.  

De selfiespot is mede tot stand gekomen dankzij de Haagse fotograaf Harry Verkuijlen. Hij maakt al foto's op het circuit zolang hij zich kan heugen. In plaats van in de krant verdwenen die in een schoenendoos op zolder. Daardoor heeft niemand ze ooit eerder gezien. Verkuijlen verduidelijkt: "Als fotograaf van de Haagse Courant was ik de hele week beroepsmatig in touw. Wat ik in het weekend op Zandvoort deed, was puur voor de lol. Slechts een enkele plaat is in de krant gekomen."

Tekst gaat verder onder de video

Selfiespot - NH Nieuws

Op aandringen van zijn dochter bood Verkuijlen zijn foto's aan bij het Zandvoorts Museum. In het weekeinde van 9/10 september wordt zijn collectie geëxposeerd in het Oude Raadhuis. Op de selfiespot zijn als voorproefje enkele van zijn foto's te zien, maar het verraadt de bijzondere kijk die Verkuijlen op de autosport heeft. "Er zit altijd een verhaal achter mijn foto's", zegt hij. "Dat heb ik mijn levenlang geprobeerd te vangen."

Serie

NH maakt vooraf aan de Grand Prix een serie over 75 jaar Circuit Zandvoort. Zondag deel 1: hoe de eerste directeur van de baan in de duinen streed voor een circuit in de bossen van Zeist.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]