Ga naar Content

"Ajax-trainer Maurice Steijn wil dat Pierre van Hooijdonk rectificeert"

Volgens De Telegraaf heeft Ajax-trainer Maurice Steijn Pierre van Hooijdonk gesommeerd om zijn uitspraken in Studio Voetbal te rectificeren. Van Hooijdonk zei zondagavond in het voetbalprogramma dat Steijn in zijn tijd bij NAC betrokken zou zijn geweest bij 'duistere deals met zaakwaarnemers'. 

Maurcie Steijn (l) en Pierre van Hooijdonk (r) - Foto: Pro Shots

Volgens de krant heeft Steijn voetbaladvocaat Jan Kabalt ingehuurd. De advocaat zou een brief hebben gestuurd naar de voetbalanalist waarin staat dat hij afstand moet nemen van zijn eerdere uitspraken. Dit moet gebeuren op de website van de NOS en in het voetbalprogramma zelf.

Mocht dat niet gebeuren dan volgt er een kort geding waar hetzelfde wordt geëist. Ook wordt er overwogen om aangifte te doen wegens smaad en laster.

Reactie NAC

Steijn was in het seizoen 2021-2022 trainer bij NAC. Dat was geen succesvolle samenwerking en na één jaar vertrok de trainer weer uit Breda nadat hij en zijn gezin bedreigd werden.

De zoon van Pierre van Hooijdonk voetbalde toen ook bij NAC. Hij vertrok aan het einde van het seizoen en droeg als reden aan geen vertrouwen te hebben gekregen van Steijn. Sindsdien leven Maurice Steijn en Pierre van Hooijdonk niet op goede voet met elkaar.

Sinds 2022 is Pierre van Hooijdonk lid van de RvC van NAC. De club zelft laat weten dat Van Hooijdonk aanschuift bij Studio Voetbal op persoonlijke titel en niet als lid van de RvC. Of ze met een inhoudelijke reactie gaan komen is nog niet bekend.

Lees ook