Ga naar Content

Brand in Haarlemse supermarkt is uit, brandweer bekijkt instortingsgevaar magazijn

De brand in de Albert Heijn aan het Soendaplein in Haarlem is uit. De brandweer is voorlopig nog wel bezig met het nablussen van de brand en bekijkt de stabiliteit van het magazijn. 

Foto: NH Nieuws/Bastiaan Meijer

De brand brak vanmorgen rond 6.45 uur uit in het magazijn, waar een vrachtwagen vlam vatte. In de omgeving was veel rook te zien en stonk het enorm. "De brand is nu uit", zegt Remke Hoedenaker, woordvoerder van de brandweer. "Voorlopig zijn we nog aan het nablussen." 

Vanwege het blussen, is het dak van het magazijn gehaald. "De muren van het magazijn zijn niet stabiel meer", zegt Hoedenaker. De brandweer kijkt of er sprake is van instortingsgevaar. Hij verwacht dat er de brandweer nog zo'n twee uur bezig is met het nablussen en het controleren van de muren. 

Schade

Vanwege de rook zijn er zo'n vijftig omliggende woningen ontruimd. "De mensen mogen onder begeleiding weer terug naar hun woning", zegt de woordvoerder. "Stichting Salvage zal met hen kijken of er schade is." Het gaat hierbij niet om brandschade, maar het is mogelijk dat er wel rookschade is. 

Tekst gaat door onder de foto. 

Foto: NH Nieuws / Bastiaan Meijer

In het pand van de Albert Heijn is veel schade, maar hoeveel precies is nog niet te zeggen. De brand heeft met name in het magazijn gewoed. De winkel zelf stond vol rook. In de parkeerkelder zijn enkele centimeters bluswater terechtgekomen. 

Speciaal team

Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. "Er komt een speciaal team onderzoek doen", zegt de woordvoerder. De brand ontstond vanmorgen tijdens het laden en lossen van een vrachtwagen.

Twee medewerkers van de supermarkt zagen rookontwikkeling en hebben de brandweer gebeld. Zij hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Lees ook