Ga naar Content

Van Schiphol tot happy hardcore: op zoek naar de ziel van Haarlemmermeer

Polders, vergezichten en elektriciteitskabels, dat brengt de omgeving Haarlemmermeer tijdens de tocht van presentator Koen Bugter door deze regio. Maar de ziel van dit gebied is heel divers, komt Koen ook achter.

Fotograaf Jaap Scholte laat hem de schoonheid van het gebied zien, Jaap maakt vooral foto’s van het landschap, vaak ook in combinatie met de maan! Haarlemmermeer trekt steeds meer nieuwe bewoners uit andere regio’s, maar hoe zorg je ervoor dat het unieke uiterlijk van het gebied geborgen blijft?

Polderarchitect Joop Slangen vertelt Koen wat de plannen voor de komende jaren zijn. En wie Haarlemmermeer zegt, zegt natuurlijk Schiphol, weet ook regiocoördinator Jouri Bakker. Hij houdt voor NH met zijn team alle ontwikkelingen van de luchthaven scherp in de gaten. En dit keer geen zanger, maar een trompettist, die ook niet vies is van een stukje happy hardcore…

Deze historische reportages zijn onderdeel van: Zomertoer. In die serie gaat NH-presentator Koen Burger via de grenzen van onze provincie op zoek naar de ziel van iedere regio. Vandaag strijkt hij neer in Haarlemmermeer. De aflevering bekijk je vanaf 17:10 uur op televisie. Alle afleveringen van de Zomertoer zijn hier terug te vinden.

Lees ook