Start van hoofdcontent

Purmerend

nl

15-jarige jongen aangehouden voor steekpartij in Purmerend waarbij tiener (17) gewond raakte

21 juli 2023, 21.02 uur · Aangepast 22 juli 2023, 07.31 uur · Door Redactie

De politie heeft vanavond een 15-jarige jongen uit Purmerend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident waarbij een 17-jarige tiener donderdagavond gewond raakte. Dit steekincident gebeurde aan de Dotterbloem in Purmerend. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

Hulpdiensten na steekpartij Dotterbloem in Purmerend - Foto: Inter Visual Studio

De 17-jarige kreeg gisteravond rond 20.35 uur problemen op de parkeerplaats van winkelcenturm De Gors. Wat er precies aan de steekpartij vooraf is gegaan is nog onduidelijk.

Na de melding werd direct de parkeerplaats afgezet om het steekincident te onderzoeken. Al snel liet de politie weten dat ze twee verdachten op het oog hadden. Mogelijk was er nog een derde bij betrokken. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Onrust na reeks incidenten

De afgelopen week is het al langer onrustig in Purmerend. Dinsdagavond beroofde een groep van zo'n tien à twintig jongens en meisjes een 14-jarige jongen van zijn spullen. Dit jonge slachtoffer werd mishandeld en bespoten met verf. Hiervoor werden gisteren twee tieners van 13 en 16 opgepakt. 

Diezelfde avond wachtte een groep van dertig een 18-jarige man op bij station van Zaandijk. Ook hij werd in elkaar geslagen en beroofd. De politie denkt niet dat er een verband is tussen deze twee incidenten.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]