Ga naar Content

Amstelvener (23) meldt zich bij politie voor schietpartij Nieuw-Vennep

Voor de schietpartij aan de Helsinkilaan in Nieuw-Vennep maandagavond is een 23-jarige Amstelvener aangehouden. De man kwam zichzelf gisteren op eigen initiatief melden op het politiebureau. 

Politie-onderzoek na schietpartij Nieuw-Vennep - Foto: VLN Nieuws

Kort nadat hij even na 23:30 uur in zijn been was geschoten, probeerde het 25-jarige slachtoffer uit Nieuw-Vennep weg te vluchten via een sloot. Toen hij aan de andere kant het water weer uitkwam, werd hij door de schutter in een witte Mercedes aangereden. 

Een bewoonster van een naastgelegen flat kwam op het geluid van de klap die de aanrijding veroorzaakte af en hoorde het riet naast de sloot hard bewegen. Daar trof ze het slachtoffer gewond aan. "Hij had een schot in zijn been gehad, maar klaagde ook over pijn aan zijn rug", vertelde ze dinsdagochtend aan NH. Op de plek waar het slachtoffer had gelegen, lag die ochtend nog een lachgasfles.

Op de plek waar het slachtoffer de sloot uit klom, is het riet platgewalst - Foto: NH Nieuws / Celine Sulsters

De schutter ging er na de aanrijding snel vandoor, maar reed zich klem op een fietspad. Daarna vluchtte hij te voet verder. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. 

Drugsoverlast

De politie probeert het motief voor de beschieting nu te achterhalen. Buurtbewoners vertelden tegen NH dat op de parkeerplaats waar de schietpartij plaatsvond veel drugs wordt gedeald. De bewoners ervaren dit als overlast. Verhuurder Ymere bekijkt nu met de gemeente of er camera's kunnen komen. Of het schietincident (vermoedelijk) drugsgerelateerd is, wil de politie niet zeggen. 

Lees ook