Ga naar Content

Strijd nog niet gestreden: D66 wil alsnog met kamer in debat over campus Kronenburg

De landelijke D66-fractie schaart zich achter het Amstelveense college in de ambitie om alsnog een studentencampus op een stuk braakliggend terrein in Kronenburg te realiseren. De partij wil na het zomerreces in debat over het besluit van demissionair ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat), die gisteren een definitieve streep door de campus zetten. 

Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar in Kronenburg - Foto: @FBoulakjar

Reden om het licht definitief op rood te zetten voor de bouw van 2.500 studentenkamers en 2.000 tijdelijke woningen is de nabijheid van Schiphol. Hoewel tijdelijke bewoning (maximaal een half jaar) onder de rook van Schiphol wel mag, is het onverantwoord om studenten jarenlang in de vliegherrie te laten wonen, meent het kabinet. 

Daarmee laat het kabinet zien dat het 'koppig' is, meent D66-kamerlid Faissal Boulakjar. Ze zou te weinig oog hebben voor de woningnood, die met de ontwikkeling van de campus een flinke klap kan worden toegebracht. Hij is 'boos en teleurgesteld', zo laat hij in een tweet weten. "Ik zet de strijd door, na het reces debat, Kamervragen in de maak." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Begin dit jaar pleitte Boulakjar nog voor een 'snellere' ontwikkeling van de campus. "Ik zeg tegen de minister: kies voor wonen in plaats voor vliegen", verwoordde het Kamerlid zijn strijd.

Krakenburg

De woningzoekenden die al twee maanden een stuk braakliggend terrein in Kronenburg bezetten en het 'Krakenburg' doopten, zitten daar nog steeds. Ze willen niet tegenover NH reageren op het kabinetsbesluit om definitief de stekker uit de campus te trekken. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]