Ga naar Content

Amerikaanse zeearend gebruikt vliegveld van Texel Airport om op te stijgen

Waarom zomaar ergens willekeurig de lucht in gaan als er gewoon een mooi vliegveld in de buurt is om op te stijgen? Een Amerikaanse zeearend die al een paar dagen over Texel rondzwerft, wist het wel en gebruikte gisterochtend netjes de start- en landingsbanen van Texel Airport in Eierland om op te stijgen, zo meldt mediapartner Texelse Courant.

Ready for take-off and fly... - Foto: Texelse Courant / Ed de Bruijn

Voor zover bekend hield de zeearend zich 'niet geheel' aan alle protocollen op het gebied van inmelden en zo bij de luchtverkeersleiding, maar bij Texel Airport zijn ze de moeilijkste niet. Directeur Ed de Bruijn van Texel Airport keek in ieder geval geamuseerd toe naar de bijzondere gast op het vliegveld en legde hem ook meteen op beeld vast.

De Amerikaanse zeearend is al een paar dagen op het eiland en onder meer in De Koog en De Cocksdorp waargenomen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Texelse Courant / Ed de Bruijn

Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp liet op Facebook weten dat het dier vermoedelijk ergens ontsnapt is, omdat hij een gesloten koperkleurige ring draagt. Een Amerikaanse zeearend is volgens hem ook nog nooit in het wild op Texel gezien.

Andere dieren

Het is momenteel overigens aardig druk met allerlei bijzondere dieren die onbekommerd in het wild rondstappen op Texel. Vrijdag hadden ze bij Duin Bouwbedrijf in Den Burg nog onverwacht een pauw op visite en maandagochtend werd langs de Genteweg een emoe in het wild waargenomen.

Foto: NH / Edo Kooiman

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]