Ga naar Content

Veel protest, maar omstreden woontoren Huizen lijkt er toch te komen

De hoge omstreden woontoren op de grens van Huizen en Naarden lijkt er toch echt te gaan komen. Althans, steeds minder staat de bouw in de weg. De gemeente Gooise Meren heeft de bezwaren tegen de bouw van de woontoren van tafel geveegd. 

Foto: NH Nieuws

De plannen voor de bouw van de woontoren zorgen al jaren voor een storm een kritiek. Veel buurtbewoners, maar ook natuurorganisaties, de gemeente Huizen en de provincie vinden de bouw te massaal en bovenal niet passen op de beoogde plek.

De gemeente Gooise Meren kreeg dan ook liefst 52 bezwaren tegen de afgegeven vergunning. De lokale bezwaarschriftencommissie oordeelde kortgeleden dat enkele bezwaren gegrond waren. 

Lees ook

Geen andere keus

Toch stellen burgemeester en wethouders dat de bouw van de woontoren toch mag. Sterker nog: het stelt 'geen andere keus te hebben'. Volgens verantwoordelijk wethouder Hugo Bellaart voldoet het bouwplan aan het bestemmingsplan: het voldoet al alle eisen. Als de vergunning wordt geweigerd zou dat bestuurlijk onzorgvuldig zijn en zou het kunnen leiden tot een schadeclaim. 

De bezwaarmakers staan daar heel anders in: volgens hen voldoet het plan helemaal niet aan de eisen van het bestemmingsplan. De gemeente Gooise Meren spreekt van 'interpretatievrijheid'. Volgens de gemeente moet de rechter daar maar een oordeel over vellen als de bezwaarmakers vasthouden aan hun argumenten. 

Rechter

Dat kan ook nog. Bezwaarmakers kunnen eventueel tot aan de Raad van State gaan om hun verzet tegen de bouw van de woontoren door te zetten. Enkele bezwaarmakers hebben ook al aangekondigd dat te gaan doen.