Ga naar Content

Ballonnenactie van Etos-personeel bij hoofdkantoor Ahold voor meer loon

Ruim twintig medewerkers van Etos hebben vanmorgen tientallen ballonnen overhandigd aan de CAO-onderhandelaars van de drogisterijketen die deel uitmaakt van Ahold Delhaize. "We verdienen een leefbaar loon", vertelt Renate Stavleu, filiaalmanager van meerdere Etos-winkels. 

Foto: eigen foto

Op de stoep van het hoofdkantoor in Zaandam staan een handjevol medewerkers. "Niet iedereen durfde te komen, bang om hun baan te verliezen. Voor die mensen hebben we een ballon meegenomen", vertelt Renate. "En voor de mensen die aan het werk zijn, want de winkel kan en mag niet dicht."

"We worden gewoon belachelijk slecht betaald", vult Madelon Schaart aan. Zij werkt in de Etos op het Centraal Station van Amsterdam. "Wij moeten heel veel moeite doen voor een paar procent loonsverhoging terwijl het distributiecentrum van Albert Heijn wel met 10 procent omhoog ging."

Eerdere acties

De boodschap is duidelijk en het is de zoveelste actie tegen Ahold Delhaize voor een betere cao. In maart dit jaar legden medewerkers van het Albert Heijn-distributiecentrum het werk neer voor meer loon en met succes. Uiteindelijk kregen ze een loonsverhoging.

Ook het Etos personeel wil aan het einde van de maand meer overhouden. "We staan hier voor een goede cao, een leefbare cao en goede toeslagen. Ons vakantiegeld gaat op aan rekeningen. Veel mensen kunnen niet op vakantie", vertelt Renate.

"We willen minimaal 14 euro per uur verdienen, we zitten nu op 12,31 euro. Dat is toch om te huilen?"

Madelon Schaart - medewerker Etos

Buiten de deur eten of op vakantie dat soort activiteiten zit er voor de medewerkers die bij de Etos werken niet in. "We verdienen 12,31 euro. Dat is toch om te huilen? We willen minimaal 14 euro per uur verdienen", zegt Madelon.

De onderhandelaars van de FNV gaan vanmorgen om tafel met de directie van Etos om te praten over de nieuwe arbeidsvoorwaarden. Anoesjka Aspeslagh, woordvoerder Etos: "Vandaag voeren we het derde gesprek. Wij willen een goede cao voor onze collega's. We hopen dat ze er vandaag uit komen, maar of dat lukt is nog niet zeker."

De ballonnen liggen in ieder geval in de kamer waar wordt onderhandeld.

Lees ook