Ga naar Content

Tientallen mensen onwel tijdens triatlon in Hoorn, 8 naar het ziekenhuis

Tijdens de halve triatlon IronMan in Hoorn zijn 50 mensen onwel geworden door de tropische temperaturen en nagekeken bij een EHBO-post, 40 zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Acht van hen werden naar het ziekenhuis vervoerd.

IronMan Hoorn, 50 mensen onwel - Foto: Inter Visual Studio

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio waren het niet alleen deelnemers die last kregen van de hitte. "Er waren zowel omstanders als deelnemers bij die zich niet meer prettig voelden en door de hitte werden bevangen."

Twee van de acht mensen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, waren met de fiets gevallen. De klachten van de resterende zes waren 'warmtegerelateerd', aldus de woordvoerder. "Wat er precies is gebeurd weten we niet, maar het merendeel had toch echt met de hitte te maken."

Het grote aantal ambulances dat op het evenement afkwam werd deels uit voorzorg van stal gehaald, vertelt de woordvoerder tegen NH. "Dat is logisch, want we praten over grote aantallen mensen die op het evenement afkomen."

De organisatie van IronMan is niet bereikbaar voor commentaar.

Tekst gaat door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

IronMan

Tijdens het sportevenement IronMan, dat voor de vierde keer in West-Friesland plaatsvindt, zwemmen deelnemers 1,9 kilometer, rennen ze ruim 21 kilometer en fietsen ze 90 kilometer door de regio. Met de hoge temperaturen van vandaag stelde de organisatie een speciaal hitteprotocol in werking. Langs de route stonden watertanks en tentjes waar eten en drinken werd uitgedeeld. Bij oververhitting stond er een ijsbad klaar voor de deelnemers.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.