Verrassende deelneemster Irene Schouten ziet Riejanne Markus haar kampioenstrui verliezen

Riejanne Markus heeft haar nationale titel op de weg niet kunnen prolongeren. Over het heuvelachtige parcours in Zuid-Limburg kwam Demi Vollering als eerste over de finish. Meest opvallende wielrenster aan de start was de drievoudig olympisch schaatskampioene Irene Schouten.

Riejanne Markus & Irene Schouten - Foto:

Eerder deze week pakte Riejanne Markus wel de winst bij het NK tijdrijden. De wielrenster uit buurtschap De Zwarte Kat nabij Amstelveen won toen met overmacht. Zo was het verschil toen met Demi Vollering 55 seconden. Nu waren de rollen omgedraaid. Markus kwam als elfde over de finish.

Tekst loopt door onder de tweet.

Ook Irene Schouten deed niet mee om de prijzen. De schaatsster uit Hoogkarspel zei vooraf dat ze het vooral leuk vond om mee te doen. In 2019 stond Schouten ook al de start bij het NK voor profs. Toen werd ze tweede achter de kopgroep in de sprint van het peloton. Dat leverde haar de zeventiende plek op. Dit keer eindigde ze op de 27e plek.