Ga naar Content

Krijgt kermis Wervershoof een extra dag? "Attracties kunnen al op zaterdag open"

De kermis in Wervershoof - voor veel bewoners de belangrijkste dagen van het jaar - duurt nu officieel van zondag tot en met dinsdag. Komt er een vierde dag bij? Meerdere partijen pleiten ervoor om de attracties in het dorp al op zaterdag te openen. "Die staan er dan toch al."

Draait het reuzenrad straks een dag extra? - Foto: NH Nieuws

Het initiatief komt van stichting Behoud Nederlandse Kermis. Zij pleiten voor de opening op zaterdag. De lokale fractie Hart voor Medemblik kan zich vinden in de oproep. "De kermis begint nu op een zondag, maar waarom niet al op een zaterdag? Alles staat toch klaar en het feest in de cafés is dan al begonnen."

Ze zijn van mening dat het eerder beginnen van de kermis zorgt voor een nog leuker feest in het dorp. De kermis vindt dit jaar vanaf 20 augustus plaats. "Wij steunen de oproep van Behoud Nederlandse Kermis. Het belangrijkste feest van het jaar in Wervershoof een dag eerder open? Als het aan Hart voor Medemblik ligt geen probleem."

Bijval

De oproep van Hart van Medemblik op social media kan op veel bijval rekenen. "Ja, gezellig", reageert er iemand. "De meesten beginnen al op zaterdag met het geven van de kermisborrels. Laat de kermis zelf dan ook maar open gaan."

Toch is niet iedereen in het dorp enthousiast. De horeca in Wervershoof denkt namelijk dat de zaterdag met veel borrels er anders uit gaat zien als de kermis zelf al open gaat. "Zet Hart voor Medemblik straks dan extra bewaking bij de cafés op zaterdag neer, als de jeugd van buitenaf er een potje van maakt?", vraagt uitbater Antoinet Zwan van Hèt Café van Wervershoof zich af. "En dan de eerstvolgende keer de dinsdag eraf? Iets wat goed is moet je zo laten."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]