Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Platenzaakeigenaar Danny vindt wiet in elpee hoes: "Hippie met joint tussen de lippen"

22 juni 2023, 15.00 uur · Aangepast 22 juni 2023, 15.55 uur · Door Michael van der Putten

Haarlemmer Danny van Leeuwen, eigenaar van de Platenslager, vond bij het uitzoeken van een overgenomen platencollectie een zakje wiet. De drugs zaten in de plaat van Creedence Clearwater Revival, muziek uit de hoogtijdagen van de hippies en dus toepasselijk bij het tijdsbeeld.

Danny met de plaat - Foto: Danny van Leeuwen

Danny ziet helemaal voor zich hoe een voormalige eigenaar van de elpee onderuitgezakt zit te luisteren met een joint tussen zijn lippen. "Waarschijnlijk zat er iemand in de jaren zestig of zeventig met een biertje en onder het genot van een jointje naar deze plaat te luisteren. Dat vond ik wel komisch", aldus Danny. 

De plaat Bayou Country van Creedence Clearwater Revival komt uit 1969, zo'n beetje het hoogtepunt van het hippietijdperk. Een tijd van vrije liefde waarbij drugsgebruik niet zelden voorkwam. 

Krantenknipsels of recensies 

Danny vindt wel vaker dingen in platenhoezen: "Dan gaat het om krantenknipsels of recensies van de plaat. Eerder heb ik wel eens kruimels wiet gevonden, maar nog nooit een heel zakje. Ik vond het wel grappig." 

Tekst gaat door onder de foto.

Foto van gevonden wiet - Foto: Danny van Leeuwen

De overgenomen platencollectie heeft Danny inmiddels uitgezocht, dus meer drug zal hij niet vinden. Wat hij heeft gedaan met het zakje is simpel: "Ik wil mijn vingers er niet aan branden en heb het weg gegooid. De plaat ga ik schoonmaken en vindt hopelijk zijn weg naar een nieuwe generatie platenliefhebbers. Het is namelijk een ontzettend goede plaat."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]