Ga naar Content

Voetbalcoach Hiddink blikt terug op schooltijd: "17-jarige binkies waren we"

Voormalig voetbalcoach én oud-leerling van het CIOS, Guus Hiddink bracht vandaag een bezoek aan het jubilerende Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp. De sportopleiding bestaat deze week 75 jaar en bracht veel bekende sporters en trainers voort die er hun diploma haalden. Even kwamen ze weer naar Haarlem om oude herinneringen op te halen.

Cios is 75 jaar geworden - NH Nieuws

Met andere bekenden als Kenneth Leeuwin (oud-wereldkampioen karate) en Claudia Zwiers (oud-Europees kampioen judo) kreeg voormalig voetbaltrainer Guus Hiddink vandaag een rondleiding op het CIOS-terrein naast de ijsbaan, waar de opleiding sinds 2000 zit.   

Militair regime 

Er is de afgelopen 75 jaar best wat veranderd. Zo zat de opleiding tot 2000 in het majestueuze Duinlust in de bossen van Overveen. Guus Hiddink was een van de prominenten die daar les heeft gekregen.

"In mijn tijd, de jaren zestig, was het een ietwat militaire opleiding. Maandagochtend om 08.00 uur werd de vlag gehesen en stonden alle klassen in het gelid. Vervolgens hadden we tot zaterdag 13.00 uur les." 

Tekst gaat door onder de foto.

Gymnastiekles op cios Overveen - Foto: Noord-Hollands Archief

De opleiding was toen nog intern, dus de studenten gingen pas na de laatste les naar huis. "Dan werd eerst de vlag weer gestreken en mocht je anderhalve dag naar huis", vervolgt Guus Hiddink.

Volgens de voetbalcoach is de relatie tussen de docenten en leerlingen nu veel gelijkwaardiger en hebben studenten een veel grotere inbreng dan dat in zijn tijd het geval was.

Huiswerk

Na de rondleiding over het terrein werd de dag afgesloten en kregen de oud-studenten een presentje.

 "Ik heb een potje gekregen met een opdracht", besluit de coach lachend. "Ik dacht niet, toen ik vanochtend in de auto hiernaar op weg was, dat ik huiswerk zou krijgen. Ik ga thuis maar eens kijken wat het is."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]