Ga naar Content

Ritme van het riool: Zwanenburgse putdeksels dansen tijdens hoosbui

Een bizar gezicht in Zwanenburg gisteravond: tijdens een hoosbui die over het dorp trok begonnen vier putdeksels in een grasveld op de hoek van de Plantsoenlaan en de Lindelaan 'te dansen'. Omwonende Alexandra van Aalst was er als de kippen bij en maakte onderstaande video. 

Ritme van het riool: Zwanenburgse putdeksels dansen tijdens hoosbui - NH Nieuws

"Tijdens een hoosbui beginnen ze altijd te klepperen", vertelt ze. Toch trekt het 'grappige fenomeen', zoals ze het zelf op Facebook omschrijft, nooit veel publiek. "Ik heb er nog nooit iemand gezien."

Volgens Alexandra gaan de putdeksels klepperen als tijdens een hoosbui het riool in korte tijd volloopt met regenwater. "Dan duwt het water de lucht weg, waardoor de deksels omhoog komen. Helaas kun je het ook ruiken, maar gelukkig duurt het nooit lang."

Binnenshuis

Een Zwanenburgse laat in een reactie weten het fenomeen te herkennen, omdat ze tijdens overvloedige regenval binnenshuis hetzelfde meemaakte. "Dit gebeurde ook met het fonteintje in mijn toilet, en in het toilet in de badkamer. Zag er minder leuk uit, maar rook denk ik hetzelfde." 

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]