Ga naar Content

Feest na Europese titel: honkballers HCAW worden zaterdag met groot feest gehuldigd

De honkballers van het Bussumse HCAW worden zaterdag met een groot feest gehuldigd voor het behalen van het Europees kampioenschap twee weken geleden. De selectie wordt eerst met een open bus door Bussum gereden om daarna in het centrum getrakteerd te worden op een feestprogramma. 

HCAW wint de Europa Cup - Foto: Orange Pictures

HCAW won twee weken geleden voor het eerst in de clubhistorie de Europese titel door titelverdediger Parma te verslaan. De gemeente Gooise Meren spreekt van een 'unieke, historische prestatie'. 

De gemeente broedde sinds het succes van HCAW op een plan om de honkballers te huldigen. Dat gebeurt nu dus komende zaterdag, vlak na de competitiewedstrijd van HCAW tegen Curaçao Neptunus, de concurrent om de landstitel. Na de wedstrijd vertrekt zaterdagavond een open bus met de selectie vanaf het sportpark van de Bussumers naar het centrum van Bussum. 

Feest in het centrum

Bussumers en fans van HCAW worden opgeroepen om de selectie langs de weg toe te juichen. Eenmaal op het Wilhelminaplantsoen staat een groot feest gepland met onder meer het optreden van een dj en uiteindelijk ook de huldiging van HCAW.

Burgemeester Han ter Heegde en sportwethouder Jelmer Kruijt kondigen al aan HCAW een 'passend cadeau' te overhandigen. 

Lees ook