Ga naar Content

Wijdemeerse wegen zeer slecht, omwonenden geven gemeente de schuld

Het ontbreken van belijning, hobbels in de weg, een rood-wit paaltje dat midden op de weg staat: het is op een drukke, zomerse dag één grote chaos van verkeer dat zich langs de stilgelegde werkzaamheden aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk in Wijdemeren perst. En dan moet de échte zomerdrukte nog beginnen.

Wijdemeerse wegen een grote gatenkaas - NH Nieuws

De gemeente Wijdemeren kampt met een serieus begrotingstekort en staat onder preventief toezicht van de provincie. Vijf onderhouds- en vervangingsprojecten waren als urgent betiteld, maar eind mei trok de provincie Noord-Holland een dikke streep door alle wegwerkprojecten.

De verbetering van de Nieuw-Loosdrechtsedijk is het enige project dat door mag gaan, een belangrijke verkeersader voor dagjesmensen en toeristen, maar het werk aan de weg stopte in april van dit jaar en gaat pas per 1 oktober weer verder. 

Lees ook

Seizoen moet nog beginnen

"We hebben hier dagelijks mee te maken", zegt Maarten Steinkamp, bestuurslid van Ondernemend Wijdemeren. "Het seizoen voor de bedrijven moet nu beginnen. We hebben twee hele moeilijke jaren gehad door corona en dan krijg je dit."

Steven Voorn voelt de gevolgen van de bestuurlijke problemen. Hij heeft een bed and breakfast aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. "Ik had gewoon vol moeten zitten. Nu heb ik op 40, 50 procent gezeten. En de gemeente is stil."

Voorn ziet dat de weg ook voor gevaarlijke situaties zorgt. "Met het mooie weer van dit weekend zag je dat het door het parkeren gevaarlijk is geworden. Je kan er niet meer langs met twee auto's, en laten we maar niet meer spreken over alle hulpdiensten die voorbij komen of er niet meer voorbij kunnen komen."

Half juli

Voorlopig is er geen zicht op een hernieuwde start van de wegwerkzaamheden, laat staan een einddatum. De provincie is verplicht dit te doen, omdat Wijdemeren nog geen financieel herstelplan heeft ingediend om de problemen op te lossen.

Dat plan moet half juli op tafel liggen. Maar, zegt Steinkamp cynisch: "Dat gaan ze niet halen."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]