Ga naar Content

Laurens ten Dam komt net te kort en wordt vierde in grootste gravelrace ter wereld

Het is de 42-jarige Laurens ten Dam uit Oudorp net niet gelukt om Unbound Gravel te winnen. De gravelwedstrijd in Amerika wordt ook wel beschouwd als het officieuze WK gravel. Na 330 kilometer kwam de Amerikaan Keegan Swenson als winnaar over de finish en werd Ten Dam vierde.

Foto: Orange Pictures

Vanochtend stonden er zo'n 4000 deelnemers aan de start. Over onverharde wegen moesten de renners 330 kilometers afleggen. De Amsterdamse Thijs Zonneveld redde dat niet. Zonneveld kwam keihard ten val op zijn knie en moest afstappen. Later bleek dat hij zijn kniepees heeft gescheurd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een andere Noord-Hollander verging het dus beter. Laurens ten Dam uit Oudorp reed urenlang in een kopgroep van zeven man. Een sprint moest gaan beslissen wie de winnaar zou worden na 330 slopende kilometers. Na ruim tien uur kwam Swenson dus als eerst over de streep. De 42-jarige Ten Dam werd uiteindelijk vierde op slechts zes seconden van de winnaar.

In 2019 stopte de Noord-Hollander als wegwielrenner. Ten Dam reed onder andere voor Rabobank, Team Sunweb en CCC. De oud-prof wordt gezien als één van de Europese gravel-pioneers die graag wedstrijden rijdt in Amerika.

Lees ook