Ga naar Content

Grote brand in Wervershoof onder controle, buurtbewoners kunnen weer naar huis

De brandweer heeft de grote brand bij een schuur en woning in Wervershoof onder controle. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Naast de bewoner werden buren uit hun huizen gehaald. Zij kunnen binnenkort terugkeren naar hun woning.

De woning waar brand uitbrak lijkt bijna volledig beschadigd - Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De brand ontstond vanmiddag rond 14.00 uur in een schuur bij een woning aan de Onderdijk. Al snel sloeg het vuur over naar de woning van de bewoner. De oudere man, zijn leeftijd kan niet bevestigd worden, kon zelf de woning verlaten. Ook buurtbewoners werden uit hun huizen gehaald voor de veiligheid.

Een persoon moest worden nagekeken, omdat deze rook in had geademd. Het is nog niet bekend of dit om de eigenaar van de woning gaat die vlam vatte.

Hoewel het vuur controle is, is het nog niet helemaal gedoofd. Hiervoor wordt een sloopkraan ingezet, die een deel van het dak gaat verwijderen.

De woning heeft veel schade opgelopen bij de brand. De bewoner wordt daarom komende tijd op een andere plek opgevangen. De andere bewoners van naastgelegen woningen kunnen binnenkort weer terug naar hun huis.

Mogelijk asbest vrijgekomen

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat nog steeds niet duidelijk is of er asbest is vrijgekomen bij de woning. Momenteel wordt dit onderzocht. "We hebben nog geen bevestiging hierover", licht zij toe.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]