Ga naar Content

Theatergroep Eglentier viert 100-jarig jubileum met eigen theatercamping

Een camping als een groot theater, dat is dit weekend Camping Eglentier. De Haarlemse theatergroep Eglentier bestaat 100 jaar en om dat grootst te vieren hebben ze een eigen camping opgezet, waar dit weekend tal van theatervoorstellingen te zien zijn.   

Op Camping Eglentier - NH Nieuws

De twee gelegenheidscampingeigenaren, Astrid en Bruno, zijn in hun rode camper nog druk bezig om de kassa klaar te maken. Astrid wordt gespeeld dood Loes Hofhuis en wanneer ze de bloemetjesjurk aan heeft, zit ze in haar rol.

 "Wij hebben deze camping van onze ouders gekregen en hij bestaat ook honderd jaar", vertelt ze. "Het is dan ook ontzettend toevallig dat de theatergroep ook honderd jaar bestaat. Maar dat maakt het ontzettend leuk om die twee verjaardagen samen op deze camping te vieren."

Yolande en Kees spelen de oudste campinggasten - Foto: Michael van der Putten/NH Media

Samen met regisseur Marcel Kragt lopen we een rondje over het terrein. Naast theater zijn er ook leuke dingen te doen: "Kijk hier is de silent bingo. Dat is afgeleid van de silent disco, maar dan doen we bingo en er is ook een zwemfestijn", hij wijst op plastic badjes die met water gevuld worden. "En er is natuurlijk een foodcorner."

6 maart 1923 wordt in Haarlem-Noord toneelvereniging V.Z.O.D. (Vriendschap Zij Ons Doel) opgericht. Na ruim vijftig jaar daalt het aantal leden dusdanig dat de vereniging in de jaren 70 samengaat met Rokato (Rooms Katholiek Toneel, anno 1940) die met dezelfde ledenprobleem worstelt. Er wordt wel een nieuwe naam gekozen en zo is Haarlemse Toneelvereniging Eglentier geboren.

Grappig is wel dat het voormalig bruisend cultureel centrum De Egelantier pas later met haar naam komt, wat regelmatig voor verwarring heeft gezorgd.

Ze verwachten dat er veel mensen komen kijken naar dit pallet aan theaterspel. Het belooft een gezellige bedoening te worden aan de Vijfhuizerdijk aan de rand van Haarlem waar de camping is opgezet.

"Ik heb er heel veel zin in", besluit Marcel. "Vanavond komen de eerste bezoekers en voor morgen en zondag zijn er nog enkele kaartjes beschikbaar."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]