Ga naar Content
Alkmaar

Rob fietst Alpe d'Huez op voor vriendin en schoonmoeder: "Denk dat ik op de top wel breek"

26 mei 2023, 21.03 uur · Aangepast 26 mei 2023, 21.48 uur
Door: Rachel Morssink · Foto: NH Nieuws / Rachel Morssink

Op donderdag 1 juni staat de Alpe d'HuZes weer op het programma in Zuid-Frankrijk. Aan de start verschijnt ook Rob Vliegenthart uit Bergen. Hij heeft goed getraind: "Ik fiets voor mijn overleden schoonmoeder en voor mijn vriendin die van borstkanker genas."

Met zijn tocht wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Van dichtbij maakte hij mee hoeveel impact deze ziekte kan hebben. "Het is een heel zware periode geweest voor ons toen mijn vriendin borstkanker kreeg. Voor het gezin, maar ook voor de winkel."

Rob Vliegenthart en zijn partner Franka Nelissen runnen samen een damesmodezaak in Heerhugowaard. "Die winkel is ooit opgericht door mijn schoonmoeder", vertelt Rob, die ook met háár in gedachten de berg op gaat. "Net zo'n vechter als haar dochter, maar helaas kwam de kanker bij haar terug."

Rob is trots op 'zijn' Franka: "Ze is zo enorm sterk, echt ongelofelijk." - NH Nieuws

Rob wilde al eerder meedoen, maar de coronajaren gooiden roet in het eten. "Dit keer dacht ik: we gaan het gewoon doen! Ik heb me in september al ingeschreven."

Voor de beklimming van de berg Alpe d'Huez heeft hij een team opgericht: de Remblokjes on Tour. "We gaan met een groep van negen, waarvan er zes de berg op gaan", vertelt Rob. Achter de teamnaam zit een mooi verhaal. "Mijn fietsmaatje en ik worden bij een afdaling Robbie Remblok en Hansie Handrem genoemd, haha. Dus daar hebben we ons door laten inspireren."

Zes keer naar boven

Franka staat straks langs de route om aan te moedigen. "Ik ben heel trots dat hij dit gaat doen", vertelt ze. "En of hij één keer naar de top gaat of zes keer, dat maakt mij niet uit. Ik ben nu al trots."

Rob heeft flink getraind en hoop inderdaad zes keer de top te halen. "Ik durf het bijna niet te zeggen, maar daar ga ik wel voor." Hij verwacht dat het een emotionele dag zal worden. "Als ik klaar ben en bovenop die berg sta, denk ik wel dat de tranen doorbreken."

Kijk live naar Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes is een jaarlijks evenement op de berg Alpe d'Huez in Zuid-Frankrijk. Op donderdag 1 juni gaan ruim 5000 mensen fietsend, wandelend of hardlopend de berg op, maximaal zes keer. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.

Precies 693 Noord-Hollanders doen die dag mee en NH is erbij! Verslaggever Rachel Morssink is de hele week in Frankrijk om verslag te doen voor tv, radio, website en social media.

Op donderdag 1 juni kijk je van 09.00-17.00 uur naar een live-uitzending van Alpe d'HuZes op tv bij NH. De registratie is een samenwerking tussen andere regionale omroepen en SBS6.

Lees ook