Ga naar Content
West-Friesland

Hoorn een van de minst aantrekkelijke plekken in Noord-Holland om te wonen

24 mei 2023, 15.57 uur · Aangepast 25 mei 2023, 09.30 uur
Door: Ramon Besseling · Foto: NH Media / Chantal Bos

Hoorn is een van de minst aantrekkelijke plekken in Noord-Holland om te wonen. De gemeente scoort opvallend slecht op het gebied van water en natuur. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Atlas Research.

In het onderzoek worden de 50 grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken op verschillende factoren, zoals werkgelegenheid, veiligheid, voorzieningen en cultuur. Dit jaar wordt er extra focus gelegd op water en natuur.

De gemeente Hoorn is dit jaar terug te vinden op plek 36. Hiermee staan ze op de laatste plaats van Noord-Holland. Volgens een van de onderzoekers komt dit vanwege slechte bereikbaarheid, de weinige voorzieningen en beperkte onderwijsmogelijkheden.

In West-Friesland scoren enkele gemeenten nog lager. Zij worden alleen niet meegerekend, omdat ze niet tot de 50 grootste gemeenten van Nederland behoren.

Amsterdam als favoriet

Andere gemeenten in Noord-Holland scoren juist opvallend goed in het rapport van onderzoeksbureau Atlas Research. Uit het onderzoek komt Amsterdam naar voren als favoriete woonplaats. Ondanks krapte op de woningmarkt, is de hoofdstad vanwege alle voorzieningen en natuur in de gemeente het aantrekkelijkst om te wonen.

Vlak daarachter komt Amstelveen, op plaats twee. Verder zijn ook Haarlem en Hilversum vertegenwoordigd in de top tien.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]