Ga naar Content

Foto's: politie zoekt deze hooligans na rellen en mishandelingen in AZ-stadion

Bij Opsporing Verzocht zijn foto's getoond van verdachten van de rellen na de return van AZ tegen West Ham United. In het stadion hangen camera's en ook supporters hebben de ongeregeldheden gefilmd. Volgens de politie is er één verdachte mogelijk minderjarig. 

Foto: Opsporing Verzocht

"De een sloeg met een riem, een ander schopte iemand op de grond." Dat vertelde presentatrice Anniko van Santen zojuist op NPO1. Tien supporters op de foto werden met beschrijving en een nummer genoemd. 

Het gaat over afgelopen donderdagavond. Dan gaat het helemaal mis in het AZ-stadion. Tegen het einde van de wedstrijd, de sfeer is volgens aanwezige supporters dan al grimmig, breken fans van AZ uit hun vakken en belagen aanhang van West Ham United. 

Nu blijkt dat er ook voorwerpen zijn gebruikt om mensen te mishandelen en dat er een mogelijk minderjarige jongen bij betrokken is. Hij schopte een West Ham United-supporter, zo zegt de politie.

'ME'er geschopt'

Ook is een lid van de mobiele eenheid geschopt en gooide één man met een container. Bekijk de foto's hier en meld je bij herkenning bij de politie. Tekst loopt door

Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Op dinsdagavond zijn er al zeven arrestaties verricht van mogelijke rellende hooligans. Vijf van hen zitten vast.

Daarnaast hebben 23 mensen zichzelf bij de politie gemeld. De recherche kijkt of zij ook allemaal als verdachte worden aangewezen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Opsporing Verzocht is, het woord zegt het al, een tactiek van de politie om mogelijke daders op te sporen. De beelden en uitspraken in het programma komen nadrukkelijk van het Openbaar Ministerie en de politie.

Het is dus geen journalistiek onafhankelijke show en de mensen op de foto's zijn dus niet per definitie schuldig aan een strafbaar feit. Als er een vervolging van de verdachten plaatsvindt, beslist de rechter over hun eventuele schuld.

Bekijk hier beelden van de uitzending over Alkmaar

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tips? Mail naar [email protected].