Ga naar Content

Kijken naar de scheuren: hierom gaat de Velsertraverse dicht

Wie de scheuren in de draagconstructie van de Velsertraverse ziet, krabt wel even achter z'n oren. Er zitten flinke barsten in het beton. Het geeft misschien de nodige hinder, maar reparatie is toch echt nodig. Daarna zal het viaduct weer als nieuw zijn.

Het onderhoud gaat tien weken duren en is een gigantische operatie. Grote vijzels en hydraulische cylinders zullen de viaducten veertig centimeter optillen om bij de betonbarsten te kunnen komen.

Vervolgens wordt het beton gestraald en, waar nodig, opgevuld met nieuw materiaal. Dit is ook voor Rijkswaterstaat niet alledaags. "Ook voor ons gaat het om een bijzondere operatie", zegt omgevingsmanager Harold Hansen.

Afzettingen en omleidingen

Vandaag zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen en vanaf dinsdagochtend zijn wegen afgezet en omleidingen ingevoerd. 

Rijkswaterstaat garandeert maximaal tien weken nodig te hebben en eind juli klaar te zijn met de reparatie aan de Velsertraverse. Hansen: "Wij komen vast en zeker tegenvallers tegen, maar daar hebben we in de planning rekening mee gehouden." 

Lees ook

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]