Ga naar Content

Jonk moet kater eerst wegspoelen voordat hij Volendamse feestgedruis instapt: "Twee pilsjes nodig"

Het 3-0 verlies in Deventer tegen Go Ahead Eagles moet Wim Jonk even verwerken. "Dit doet gewoon pijn." Toch mag de Volendamse oefenmeester zeer trots zijn op de prestatie van zijn team. Na een dramatische eerste seizoenshelft en geweldige tweede seizoenshelft is FC Volendam verzekerd van nog een jaar eredivisie.

Trainer Wim Jonk baalt, maar is ook trots - NH Nieuws

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los in het bomvolle uitvak met supporters van FC Volendam. Door het verlies van concurrent FC Emmen is handhaving een feit voor de palingboeren en dat werd gevierd. "Dat is prachtig om te zien hoe zij ons het hele seizoen hebben gesteund", aldus Wim Jonk. "Dat de supporters weer graag naar het stadion komen, vind ik ontzettend gaaf."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Wim Jonk over de steun van de Volendamse fans - NH Nieuws

De spelers van FC Volendam liepen na de wedstrijd enigszins met gebogen hoofden naar de feestvierende fans. Toch kwam de glimlach langzaamaan tevoorschijn. Dat gold ook voor Xavier Mbuyamba. De verdediger baalde flink van de nederlaag, maar zag ook wel in dat FC Volendam dit seizoen een bijzondere prestatie heeft geleverd. "Ik ben blij, alleen wil ik het individueel ook goed doen en dat is niet gelukt."

FC Volendam wacht een feestje bij terugkomst, maar Mbuyamba moet er nog inkomen - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52