Gerelateerde videos

Samenvatting: Aalsmeer mist laatste kans tegen Lions; Volendam naar handbalfinale

De handballers van Aalsmeer zijn er niet in geslaagd de finale van de HandbalNL League te bereiken. Op bezoek bij Lions moest gewonnen worden, maar het werd 35-29 voor de Limburgers. Volendam profiteert van de nederlaag en stoot na de overwinning op Tachos door naar de finale.

De formatie van Bert Bouwer wist op voorhand dat het niet mocht verliezen in Zuid-Limburg om nog aanspraak te maken op de landstitel. Een gelijkspel had op basis van het ruime doelsaldo ook volstaan. Lions was daarentegen al zeker van de finaleplek, maar Aalsmeer kon zich als nummer twee nog plaatsen voor de finale.

Aalsmeer verliest op bezoek bij Lions - Foto: NH Sport / Frank van der Meijden

De bezoekers kregen in de eerste helft wel meteen een dreun te verduren. Lions walste over de Noord-Hollanders heen, waardoor Aalsmeer bij rust tegen een achterstand van zeven punten aankeek: 20-13. Bij die tussenstand profiteerde Volendam, want die ploeg stond bij rust met al met 17-12 voor tegen Tachos. In de tweede helft kon Aalsmeer het gat richting Lions niet meer dichten en verloor het met zes punten verschil in Sittard: 35-29.

Op 3 juni staat de eerste finalewedstrijd op het kampioenschap op het programma. Deze zal gaan tussen Volendam en Lions. Volendam won uiteindelijk met 34-26 bij Tachos in Waalwijk en mag zich dus alsnog gaan opmaken voor de eindstrijd om de landstitel. Op 10 juni volgt de return.